Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers

Flipkart Sirf Ek Minute Quiz Answers 20 October 2021

Episode 97 [EP97]: The White Revolution – 20th October 2021

Question 1: The famous tunday kebabs originated in which city

Answer: (D) Lucknow

Question 2: What is the name given to the charging port of the apple products

Answer: (C) Lightning

Question 3: The white revolution in india happened in which product

Answer: (B) Milk

Question 4: Abhijeet Sawant was the first winner of which reality show

Answer: (B) Indian idol

Question 5: Which of these gadgets has side a and b for listening

Answer: (A) Audio cassette

Question 6: Which piece in chess can move in only vertical or horizontal lines

Answer: (B) Rook


Episode 96 [EP96]: Captain to Mentor – 19th October 2021

Question 1: Which detergent brand is preferred by Hema rekha Jaya and sushma?

Answer: (C) Nirma

Question 2: Which position will ms dhoni occupy for India in the 2021 T20 world cup

Answer: (B) Mentor

Question 3: Litti chokha is a dish found in which of these States

Answer: (B) Bihar

Question 4: How many thieves are there in the story of Ali Baba

Answer: (D) 40

Question 5: Which of these can you see on the dettol logo

Answer: (A) Sword

Question 6: Vijay Kumar won a silver medal for india at the London 2012 Olympic in which sport

Answer: (C) Shooting


Episode 95 [EP95]: Khatron ke Khiladi – 18th October 2021

Question 1: Which of these is not a hyundai car

Answer: (D) Corolla

Question 2: How do we better know the wrestler Dilip Singh as

Answer: (B) The great khali

Question 3: Which of these cities does not have an IIT

Answer: (C) Bengaluru

Question 4: Which of these cannot travel through space?

Answer: (B) Sound

Question 5: Which director hosts the reality show khataron ke khiladi

Answer: (C) Option 3 – Rohit Shetty

Question 6: How many centuries did Rohit Sharma score in the 2019 world cup

Answer: (C) 05


Episode 94 [EP94]: The Kite Festival – 17th October 2021

Question 1: Which of these actresses made their debut as a child actor

Answer: (D) Alia bhatt

Question 2: Kites are flown on which of these festivals

Answer: (B) Makar Sankranti

Question 3: Which of these creatures have transparent fur

Answer: (B) Polar Bear

Question 4: A prime number is a number that can not be divided by what other number

Answer: (B) 02

Question 5: Which of these is usually found in coastal regions

Answer: (A) Light house

Question 6: Which of these states is the largest egg produer in india in the last 5 years

Answer: (A) Andra pradesh


Episode 93 [EP93]: Hitman Special – 16th October 2021

Question 1: Which of these is the biggest in computing?

Answer: (D) Terabyte

Question 2: Jagjit Singh was famous for singing which type of song?

Answer: (A) Ghazal

Question 3: Which of these is not a mineral water brand in India?

Answer: (C) Rasna

Question 4: How many years are there in a millennium?

Answer: (D) 1000

Question 5: Which number does Rohit Sharma wear for India?

Answer: (C) 45

Question 6: The Indira Gandhi International airport is in which city?

Answer: (B) New Delhi


Episode 92 [EP92]: Indo-Pak Cricket Rivalry – 15th October 2021

Question 1: How many times has Pakistan beaten India in the 50 over World Cup?

Answer: (D) 0

Question 2: What is the full form of GST?

Answer: (A) good & services tax

Question 3: Which of these countries has a king as the head of state as of 2021?

Answer: (C) Thailand

Question 4: What is Varun Dhawan’s profession in the movie Sui Dhaaga?

Answer: (B) Tailor

Question 5: What is referred to by the nickname kaali-peeli in Mumbai?

Answer: (D) Taxis

Question 6: Which of these dismissals is possible on a no ball?

Answer: (C) Run Out


Episode 91 [EP91]: Rajdhani Express – 14th October 2021

Question 1: India ranks at what number as the biggest country by land area?

Answer: (C) Seventh

Question 2: Which of these sports was the last to be created?

Answer: (D) Basketball

Question 3: Which of these is not a landmark in Mumbai?

Answer: (C) Victoria Memorial

Question 4: Which of these Indians has not won an Oscar?

Answer: (C) Aamir Khan

Question 5: Which of these cricketers has a daughter named India?

Answer: (A) Option 1

Question 6: Which city is common to the trains named Rajdhani Express?

Answer: (B) New Delhi


Episode 90 [EP90]: India ka Newton – 13th October 2021

Question 1: Kangana Ranaut is portraying which politician in the movie Thalaivi

Answer: (D) Jayalalithaa

Question 2: Birds often fly in formation of which of these letters to save energy

Answer: (A) V

Question 3: Which of these brands is named after a woman

Answer: (A) Chanel

Question 4: The name of who among these is also the title of a movie starring rajkumar rao

Answer: (D) Newton

Question 5: Which of these is a city as well a country

Answer: (B) Singapore

Question 6: In which of these years did India have three prime ministers

Answer: (B) 1996


Episode 89 [EP89]: The Longest River – 12th October 2021

Question 1: Sinhalese is an official language of which country

Answer: (D) Sri Lanka

Question 2: Which number does virat kohli wear while playing for India

Answer: (C) 18

Question 3: Kashmiri byadgi and bhut jalokia are types of which Indian ingredient

Answer: (C) Chillies

Question 4: Shantivan is the memorial of which prime minister of India

Answer: (B) Jawaharlal Nehru

Question 5: Raja Ravi Varma is famous for which art form in indian history

Answer: (C) Painting

Question 6: Which of these rivers is the longest

Answer: (B) Brahmaputra


Episode 88 [EP88]: India to Malaysia – 11th October 2021

Question 1: Which of these was declared as the state animal of ladakh in 2021

Answer: (A) Snow leopard

Question 2: Bali is one of the major islands in which country

Answer: (B) Indonesia

Question 3: Which param vir chakra recipient has Sidharth Malhotra acted in shershah

Answer: (D) Captain Vikram Batra

Question 4: What word is common to these admission tests in Indian education

Answer: (A) Entrance

Question 5: Which of these places is in the title of a 2021 movie starring Ajay Devgan

Answer: (B) Bhuj

Question 6: The term bc when used for dating old events refers to which person

Answer: (A) Christ


Episode 87 [EP87]: The Wall of India – 10th October 2021

Question 1: In Dabanng what nickname does Chulbul Pandey give himself?

Answer: (D) Robin Hood

Question 2: Which Indian automobile manufacturer has a red horse as part of its logo?

Answer: (A) TVS Option 1

Question 3: Which of these is not a variety of rice?

Answer: (B) Blue Java

Question 4: According to a popular dialogue the police of how many countries are looking for Don?

Answer: (B) 11

Question 5: Which state did Rahul Dravid represent in Ranji Trophy cricket?

Answer: (C) Karnataka

Question 6: The football legend Diego Maradona played for which country?

Answer: (A) Argentina


Episode 86 [EP86]: The Kapoor Family – 9th October 2021

Question 1: The leaf of which plant is used to serve food in traditional Indian meals in some states of India

Answer: (B) Banana

Question 2: The companies hero and hercules sell what kind of transportation products

Answer: (D) Bicycle

Question 3: How is Ranbir Kapoor related to Raj Kapoor

Answer: (A) Grandson

Question 4: Which of these is located on Dalal Street in mumbai

Answer: (D) Bombay stock exchange

Question 5: Which of these is not an island country

Answer: (C) Istanbul

Question 6: Which children’s magazine was acquired by amar Chitra Katha in 2007

Answer: (D) Tinkle


Episode 85 [EP85]: Shakakarta Shivaji – 8th October 2021

Question 1: The dialogue aata majhi satakli us from which movie

Answer: (C) Singham

Question 2: After which king is the international airport at Mumbai named

Answer: (C) Chhatrapati Shivaji Maharaj

Question 3: Which of these films is not based on a sport

Answer: (B) Lakhshya

Question 4: Which of these countries has never had a female head of state

Answer: (A) USA

Question 5: Indian Olympic medalist boxer lovlina borgohain is from which state

Answer: (B) Assam

Question 6: Which of these letters is not found on the bottom row of an qwerty keyboard

Answer: (C) K


Episode 84 [EP84]: Jaguar ko bolo TATA – 7th October 2021

Question 1: Which Indian boxer did priyanka chopra play in a 2014 film

Answer: (C) Option 3

Question 2: Which British luxury vehicle brand did Tata motors acquire in 2008

Answer: (B) Jaguar

Question 3: Which Indian multinational company was started by narayan Murthy

Answer: (C) Infosys

Question 4: Which of these is not a programming language

Answer: (D) LInux

Question 5: Which instrument is pandit Hariprasad Chaurasia famous for playing

Answer: (C) Flute

Question 6: The tv series Malgudi days is based on which author’s work

Answer: (B) R.K narayan


Episode 83 [EP83]: Mission Impossible – 6th October 2021

Question 1: Salman Khan did not play a police officer in which of these films

Answer: (C) Ek Tha Tiger

Question 2: The milk drink thandai has which nut used in it

Answer: (A) Almond

Question 3: Mohun Bagan and east bengal are rival indian clubs in which sport

Answer: (C) Foot ball

Question 4: Which superstar acted in the mission impossible movie franchise

Answer: (B) Tom cruise

Question 5: Which of these states was the latest to be formed

Answer: (D) Telangana

Question 6: What is the length of an Olympic sized swimming pool

Answer: (D) 50 meters


Episode 82 [EP82]: Ek rupaiya barah aana – 5th October 2021

Question 1: The b in the college bits Pilani stands for what

Answer: (B) Birla

Question 2: How many annas was 1 rupee equal to before it was discontinued

Answer: (C) 16

Question 3: The slogan Sunday ho ya Monday asks us to eat which food item

Answer: (B) Egg

Question 4: Which of these is not a car brand by mahindra

Answer: (A) Pajero

Question 5: How many major historical battles were fought at panipat

Answer: (A) 3

Question 6: YouTube is owned by which parent company

Answer: (C) Google


Episode 81 [EP81]: Legendry Kishore Da – 4th October 2021

Question 1: Which of these is not a mode of dismissal in cricket

Answer: (C) Running on the pitch

Question 2: Which legendary singers real name was abahas kumar ganguly

Answer: (B) Kishore Kumar

Question 3: How many people have won an individual Olympic gold for india

Answer: (A) 2

Question 4: Tiktok increased it maximum video length to how many minutes in 2021

Answer: (A) 3 Minutes

Question 5: Which cricketer got married to tv presenter Sanjana ganeshan on 2021

Answer: (C) Jasprit B

Question 6: Which of these is not an insurance company

Answer: (C) DLF


Episode 80 [EP80]: Magic Masala – 3rd October 2021

Question 1: How many States are there in india as of September 2021

Answer: (C) 28

Question 2: Which actress’s real name is reema lamba

Answer: (A) option 1 – Mallika Sherawat

Question 3: How many points are scored in archery for hitting the centre bull’s eye

Answer: (C) 10

Question 4: Which of these is not a Lay’s chips flavour

Answer: (D) Spicy manchurian

Question 5: Which of these Universities is in America

Answer: (C) Harvard

Question 6: The football club real Madrid is from which country

Answer: (A) Spain


Episode 79 [EP79]: Dil Dhadakne Do – 2nd October 2021

Question 1: Which actor narrates the movie Dil dhadkane do as the character of a dog

Answer: (B) Aamir khan – Option 2

Question 2: Which of these sweet dishes is not fried

Answer: (A) Shrikhand – Image 1

Question 3: What is the full form of usb

Answer: (B) Universal bas

Question 4: What was the reward given by the government for capturing gabbar singh in sholay

Answer: (A) 50000

Question 5: Pick the odd one out

Answer: (C) run out

Question 6: Which of these is not a TVS bike

Answer: (D) Unicorn


Episode 78 [EP78]: Thalaiva, the best! – 1st October 2021

Question 1: Which is the only finger in the human hand that has only two bones

Answer: (D) Thumb

Question 2: In which of these years did a census take place in India

Answer: (A) 2021

Question 3: What is the name of priyanka chopra character in don

Answer: (B) Roma

Question 4: Which of these is a kind of shot played by a batsman in cricket

Answer: (C) Square cut

Question 5: What kind of animal is the dhole found in Indian forest

Answer: (A) Dog

Question 6: Who was awarded the Dada Saheb Phalke award in 2021

Answer: (B) Rajnikant


Episode 77 [EP77]: The Authentic Chikki – 30th September 2021

Question 1: What is the red piece used in carrom called?

Answer: (B) Queen

Question 2: Which sticky sweet made from jaggery and nuts is Lonavala famous for?

Answer: (D) Chikki (option 4)

Question 3: Which of these is not a tyre manufacturing company?

Answer: (C) Amaron

Question 4: What was the name of the famous singer at Akbar’s court?

Answer: (D) Tansen

Question 5: Which of these names is also that of a sweet milk-based drink?

Answer: (A) Piyush

Question 6: Which of these is not a video calling app?

Answer: (C) Dunzo


Episode 76 [EP76]: Messi vs Ronaldo – 29th September 2021

Question 1: Which of these events happened in the 21st century

Answer: (D) Parliament terror attack

Question 2: Which of these countries is spread over asia and Europe

Answer: (A) Turkey

Question 3: Which of these animals can fly

Answer: (C) Bat

Question 4: In which of these years did an india pakistan war happen

Answer: (B) 1965

Question 5: Which of these objects will float on water

Answer: (D) Empty plastic

Question 6: Which men’s footballer became the top international goal scorer in September 2021

Answer: (B) Christiano Ronaldo


Episode 75 [EP75]: Tejas Express – 28th September 2021

Question 1: Which of these is usually used to make Agra petha?

Answer: (D) Ash gourd

Question 2: Which company owns the soap brand Lifebuoy?

Answer: (A) Unilever

Question 3: The ‘INDIAai’ initiative is related to which technology?

Answer: (A) Artificial Intelligence

Question 4: Who is the current Chief Election Commissioner of India?

Answer: (B) Sushil chandra

Question 5: Which actor was awarded Pakistan’s civilian honor Nishan-e Imtiaz in 1998?

Answer: (A) Dilip kumar

Question 6: The first Tejas Express train ran from Goa to which city?

Answer: (A) Mumbai


Episode 74 [EP74]: Yuvi’s Smashing Sixes – 27th September 2021

Question 1: Which of these is not the name of a laundry detergent

Answer: (C) Lizol

Question 2: Which team won the first ipl season in 2008

Answer: (C) Rajasthan royals

Question 3: Who among these is not an Indian author

Answer: (D) Mohammad Hanif

Question 4: Which of these is not an Indian army regiment

Answer: (D) Kerala scouts

Question 5: Who was the bowler that yuvraj singh hit for six sixes in an over

Answer: (D) option 4 Stuart broad

Question 6: Fortune sundrop and dhara are some brands of what product

Answer: (A) Edible oil


Episode 73 [EP73]: Symbol of Love – 26th September 2021

Question 1: Which actor appeared on MTV Roadies as a contestant?

Answer: (B) Ayushmann Khurrana

Question 2: In which century was the Taj Mahal built?

Answer: (C) 1600’s

Question 3: Who is famous for using the term ‘tracer bullet’ during cricket commentary?

Answer: (A) ravi Shastri

Question 4: In which year did India win a Olympic hockey medal before 2021?

Answer: (B) 1980

Question 5: Which of these was developed first?

Answer: (A) Atom Bomb

Question 6: Which of these is also the part of a book?

Answer: (B) Spine


Episode 72 [EP72]: Gogo Naam Hai Mera…! – 25th September 2021

Question 1: Who played the role of Crimemaster Gogo in Andaz Apna Apna?

Answer: (B) Option 2

Question 2: Which of these is also the name of a session in Parliament?

Answer: (B) Question hour

Question 3: The terms ‘6 pack’ and ‘8 pack’ are associated with which of these body parts?

Answer: (B) Abdomen

Question 4: What is SRK’s character’s job in the movie Jab Harry Met Sejal?

Answer: (D) Tourist guide

Question 5: In cricket after the fall of how many wickets does the 11th batsman enter the field?

Answer: (C) 9

Question 6: With respect to physics convex and concave are different types of what?

Answer: (B) Lens


Episode 71 [EP71]: Rawalpindi Express

Question 1: Where is the Ranthambore national park located

Answer: (B) Rajasthan

Question 2: Which pakistani bowler’s book is called controversially yours

Answer: (B) Shoaib akhtar

Question 3: The movie the big bill is based on whose story

Answer: (A) Harshad menta

Question 4: Which of these is a car by honda

Answer: (A) Amaze

Question 5: Balasaheb Thackeray founded which political party

Answer: (A) Shiv sena

Question 6: An ent specialist doctor does not work on which of these parts

Answer: (B) Teeth


Episode 70 [EP70]: Horn. Ok. Please

Question 1: Which phrase painted behind trucks was banned by the Maharashtra government in 2015

Answer: (A) Horn ok please

Question 2: What sort of animal is the mascot of Indian oil

Answer: (B) Rhino

Question 3: Which is the most spoken language in India after hindi

Answer: (C) Bengali

Question 4: Which of these has Elon musks company SpaceX sent to space

Answer: (A) Tesla car

Question 5: As of August 2021 who is the only living former president

Answer: (C) Option 3

Question 6: Which of these is situated at the highest elevation

Answer: (C) Bengaluru


Episode 69 [EP69]: Bikini-dweep?

Question 1: Which of these is named after an island in the Pacific

Answer: (B) Bikini

Question 2: What are toned double toned and skimmed all varieties of

Answer: (B) Milk

Question 3: Which of these medical conditions is classified into type 1 and type 2

Answer: (B) Diabetes

Question 4: Which of these is a symbol of AIDS awareness

Answer: (B) Option 2

Question 5: Which of these phrases us found on the google.com homepage

Answer: (A) I am feeling lucky

Question 6: Who among these is the daughter of Tamil superstar Gemini Ganeshan

Answer: (C) Rekha


Episode 68 [EP68]: Ronaldo re-united

Question 1: Which of these countries is known as the land of rising sun

Answer: (C) Japan

Question 2: Which of these is responsible for controlling glucose level in blood

Answer: (B) Insulin

Question 3: Which city is known as the diamond city of India

Answer: (D) Surat

Question 4: Devendra Jhajharia won a silver medal in the tokyo 2020 para Olympic in which of these events

Answer: (A) Javelin throw

Question 5: Which country’s flas features the sun and the moon on it

Answer: (C) Nepal

Question 6: Which club has signed Christiano Ronaldo from Juventus in 2021?

Answer: (C) Manchester United


Episode 67 [EP67]: Taste of India

Question 1: Misal pav is a street food item from which statte

Answer: (D) Maharastra

Question 2: In which of these movies is Shah Rukh Khan not called Rahul?

Answer: (D) Mohabbatein

Question 3: Which of these delicacies would you associate with Rajasthan?

Answer: (A) Daal bhati churma

Question 4: Which of these music directors is noted for wearing gold jewellery?

Answer: (C) Bappi lehri

Question 5: Which brand has the tagline The Taste of India?

Answer: (D) Amul

Question 6: Which of these was discontinued by Apple from iPhone 7?

Answer: (B) Headphone jack


Episode 66 [EP66]: The Khel Ratna

Question 1: Which popular street snack is also known as puchka and gol gappa in some parts of India?

Answer: (D) Pani puri

Question 2: What is used on Indian sweets to make them look attractive and also to increase their shelf life?

Answer: (B) Silver foil

Question 3: Which movie features the character Captain Andrew Russell?

Answer: (B) Lagaan

Question 4: Which of these is operated by a pilot?

Answer: (B) Plane

Question 5: The Khel Ratna award was renamed after whom in 2021?

Answer: (B) Major Dhyan chand

Question 6: How many zeros are there in one crore

Answer: (C) 7 (Seven)


Episode 65 [EP65]: Golden Quadrilateral

Question 1: The construction of the new Indian Parliament House comes under which project?

Answer: (A) Central vista

Question 2: If a bowler takes a hat-trick how many wickets has he taken in succession?

Answer: (B) 3 [THREE]

Question 3: Which of these was launched by PM Modi?

Answer: (B) Smart city mission

Question 4: In which of these movies have Shah Rukh Khan and Salman Khan appeared together?

Answer: (C) Kuch kuch hota hai

Question 5: The Golden Quadrilateral highway is meant to connect Mumbai/Delhi/Kolkata and which metro?

Answer: (C) Chennai

Question 6: Which of these actresses has not won the Miss India title?

Answer: (B) Deepika


Episode 64 [EP64]: Hit Man

Question 1: Mahatma Gandhi met which of these figures

Answer: (A) Charlia chaplin

Question 2: The feathers of which of these are generally used to make a badminton shuttlecock

Answer: (A) Goose

Question 3: In the Ramayan jambavan was called the king of what

Answer: (B) Bear

Question 4: A ghariyal is which type of reptile found in central India

Answer: (B) Crocodile

Question 5: As of July 2021 how many double hundreds has Rohit Sharma scored in odis

Answer: (C) 3 (Three)

Question 6: Which Indian chef has cooked for the former us president Barack Obama at the white House

Answer: (B) Vikas khanna


Episode 63 [EP63]: Pi-Pi ki Keemat

Question 1: Yeast is a fungus which is used in which of these commonly

Answer: (A) Baking

Question 2: Which of these usually comes as top load or front load

Answer: (C) washing machine

Question 3: Which of these cricketers is from Karnataka

Answer: (D) Kl Rahul

Question 4: In which year was the movie kaho Naa pyaar hai released

Answer: (C) 2000

Question 5: What post was Venkaiah naidu elected to in 2017

Answer: (B) Vice President

Question 6: Which of these values is equal to 3.14

Answer: (A) Pi


Episode 62 [EP62]: Gangam Style

Question 1: Which of these places is a famous piligrimari site for devotees of sai baba

Answer: (D) Shirdi

Question 2: Kiwio is a term used to refer to people from which country

Answer: (B) New Zealand

Question 3: Which artirstie made the first video on youtube to reach 100 crore views

Answer: (B) PSY

Question 4: Which of these is a symbol of brest cancer

Answer: (A) Option 1

Question 5: Who is the founder of maharastra navirman party

Answer: (C) Raj Thackeray

Question 6: Which of these directors is married to a playback singer?

Answer: (B) Vishal B


Episode 61 [EP61]: Boom boom Bumrah

Question 1: Which of these States does president Ramnath Kovind come from

Answer: (A) Uttar Pradesh

Question 2: Which of these spices is taken from the flower of the plant

Answer: (D) Saffron

Question 3: Which of these players is usually not a wicketkeeper

Answer: (C) Jasprit B.

Question 4: Payasam is the south Indian equivalent of which sweet dish

Answer: (B) Kheer

Question 5: The nationalist Congress party was started by which politician after splitting from Congress party

Answer: (B) Sharad Pawar

Question 6: What does the s in the Indian organization isro stand for

Answer: (A) Space


Episode 60 [EP60]: Welcome 1983

Question 1: Which of these is the symbol for Bluetooth

Answer: (D) Option 4

Question 2: What is the highest Indian honour for gallantry in peacetime

Answer: (A) Ashoka chakra

Question 3: Which popular indoor sport has a smooth disc called a striker used by the player

Answer: (B) Carrom

Question 4: Ranveer Singh will portray which famous cricketer in the upcoming movie 83

Answer: (C) Kapil Dev

Question 5: Which of these army ranks is the senior-most

Answer: (D) Colonel

Question 6: Udyan Sagar is the real name of which popular Indian dj

Answer: (A) Nucleya


Episode 59 [EP59]: The Fall of Afghan

Question 1: In which year did Jawaharlal Nehru pass away

Answer: (B) 1964

Question 2: What is the maximum length of a test cricket match

Answer: (A) 5 days

Question 3: Which of these animals has a tightly curled tail

Answer: (C) Pug

Question 4: Which of these people is appointed by the President to the state

Answer: (B) Governor

Question 5: Which of these usually comes in white or brown colour

Answer: (A) Egg

Question 6: Which country’s government is now being controlled by an Islamist militant organisation

Answer: (A) Afghanistan


Episode 58 [EP58]: Masala Dosa ya Samosa

Question 1: Harmandir singh is a religious site known by what popular name

Answer: (A) Golden temple

Question 2: Leander Paes is an Olympic medalist for India in which sport

Answer: (A) Tennis

Question 3: Which of these originated as a fried triangular snack in central Asia

Answer: (C) Samosa

Question 4: Which actor’s real last name is bhavani

Answer: (C) Ranveer Singh

Question 5: Which of these makes a right angle or 90 degree in an analog clock

Answer: (D) 3 o’clock

Question 6: Gobi desert and manchurian plain are geographical features of which of these countries

Answer: (A) China


Episode 57 [EP57]: Gold & Bronze in Tokyo

Question 1: In which famous hindi movie do the friends jai and veeru appear

Answer: (B) Sholay

Question 2: India lost the world test championship final in cricket to which country in june 2021

Answer: (B) New Zealand

Question 3: Which of these film directors is also a popular dance choreographer

Answer: (B) Farah Khan

Question 4: Sandesh is a sweet milk dessert from which cuisine

Answer: (B) Bengali

Question 5: India won a medal in which team sport at the tokyo Olympic after 41 years

Answer: (B) Hockey

Question 6: In which language was the movie Kabir sinh remade

Answer: (A) Telegu


Episode 56 [EP56]: The beginning of a legend

Question 1: In which numeric series has apple not released their iphone

Answer: (D) 9

Question 2: Which character’s full name is barbie Millicent roberts

Answer: (A) Barbie

Question 3: What does the g in gb in computing stand for

Answer: (B) Giga

Question 4: Which of these is a type of cooktop or stove

Answer: (D) Induction

Question 5: What does the o in oled stand for

Answer: (D) Organic

Question 6: In which year did ar rahman made his film debut as a music director

Answer: (D) 1992


Episode 55 [EP55]: India ki Shaan

Question 1: What is the name of the new movie directed by Farhan Akhtar?

Answer: () Jee Lee Zara

Question 2: Neeraj Chopra the Olympics gold medalist comes from which state

Answer: () Haryana

Question 3: Which of these is not the name of a news channel

Answer: () Star Gold

Question 4: Which company logo is seen on Virat Kohli bat?

Answer: () MRF

Question 5: Ustad Zakir Hussain and his father are famous for playing which instrument

Answer: () Tabla

Question 6: The Olympics takes place once in how many years?

Answer: () 4


Episode 54 [EP54]: Grandmaster

Question 1: Which of these snacks has the word Kacchi in it after the region of Gujarat?

Answer: (B) Dabeli

Question 2: Which Indian politician played the role of Tulsi Virani in Kyunki Saas Bhi Kabhi Bahu Thi?

Answer: (A) Smriti Irani

Question 3: Which zodiac symbol is also the name of a car made by an Indian company?

Answer: (D) Scorpio

Question 4: Which of these is not a deodorant brand?

Answer: (B) Red Tape

Question 5: Which of these state governments is the official sponsor of the Indian hockey team?

Answer: (D) Odisha

Question 6: The title grandmaster is given in which sport

Answer: (C) Chess


Episode 53 [EP53]: Wheels? No thanks!

Question 1: Which of these desserts uses seviyan or thin noodles?

Answer: (A) Falooda

Question 2: Which of these vehicles moves on metal treads and not wheels?

Answer: (C) Battle Tank

Question 3: The Bangabandhu National Stadium is located in which city?

Answer: (A) Dhaka

Question 4: Which singer was married to the actress Madhubala?

Answer: (B) Option 2 (Kishore Kumar)

Question 5: How many medals did India win in the Tokyo 2020 Olympics?

Answer: (C) 7

Question 6: Which actor who mostly does comedy films is nicknamed Chi Chi?

Answer: (A) Govinda


Episode 52 [EP52]: Olympic Gold mein Silver?

Question 1: Which of these organizations uses the motto Zindagi ke saath bhi Zindagi ke baad bhi’?

Answer: (A) LIC

Question 2: Which of these is the larger size of paper?

Answer: (A) A1

Question 3: Which of these is another name for table tennis?

Answer: (C) Ping Pong

Question 4: Which of these months has only 30 days?

Answer: (D) September

Question 5: An Olympic gold medal is made mostly of what?

Answer: (A) Silver

Question 6: The company lg is from which of these countries

Answer: (A) South Korea


Episode 51 [EP51]: Modi Ji on AIR

Question 1: Which of these sweets is made of boiling and reducing milk

Answer: (A) Rabri

Question 2: What are the radio addresses that prime minister Narendra Modi conducts called

Answer: (B) Maan ki baat

Question 3: How many limbs does an octopus have

Answer: (B) Eight

Question 4: Which of these is not a type of tv screen

Answer: (B) 4 stroke

Question 5: India completed how many years of independence in 2021

Answer: (D) 74

Question 6: Bajrang punia won an Olympic medal for india in which sport

Answer: (D) Wrestling


Episode 50 [EP50]: Jalebi ya Laddoo

Question 1: The street food Jhalmuri made of puffed rice is found popularly in which state

Answer: (A) West Bengal

Question 2: Which food item does the children’s cartoon Chota Bheem especially like

Answer: (C) Laddoo

Question 3: In which film does Vivek Oberoi played a gangster named Maya Dolas

Answer: (B) Shootout at Lokhandwala

Question 4: Which of these is not a company based in the education sector

Answer: (A) Dunzo

Question 5: Who is the president of the Bahujan Samajwadi party

Answer: (B) Option 2

Question 6: Which of these is the name of a phone made by Google

Answer: (A) Pixel


Episode 49 [EP49]: Bollywood Shahenshah

Question 1: Which of these is seen on the cover of an Indian passport?

Answer: (A) Satyamev Jayate

Question 2: The name of which of these means ‘pleasure to the eyes’?

Answer: (B) Nainsukh

Question 3: For which of these roles has Amitabh Bachchan not won a National Film Award for Best Actor?

Answer: (B) Jai (Sholay)

Question 4: Lalu Prasad Yadav has served as Chief Minister of which state in the past?

Answer: (C) Bihar

Question 5: Which of these is a sweet flat bread mainly eaten in Maharashtra?

Answer: (A) Puran poli

Question 6: The Indian Ocean Tsunami occurred in which of these years?

Answer: (A) 2004


Episode 48 [EP48]: 1 Man, Many Personalities! 

Question 1: Which bollywood actress is nicknamed bebo

Answer: Kareena k

Question 2: Undhiyu is a dish associated with which of the states

Answer: Gujarat

Question 3: Which freedom fighter from the 1857 revolt did aamir khan play on screen

Answer: Mangal Pandey

Question 4: Which sport did Rajyavardhan Rathore win an Olympic medal in

Answer: Shooting

Question 5: As of July 2021 which of these is India’s fastest train

Answer: Vande bharat

Question 6: Who is the author of the 2013 book titled how not to make money

Answer: Raj Kundra


Episode 47 [EP47]: The People’s President

Question 1: Which of these foods originate from Bihar.

Answer: Litti Chokha

Question 2: Which of these animals is used by the Border Security Force for patrolling?

Answer: Camel

Question 3: Which of these actors has played a character named ‘Prem’ the most number of times?

Answer: Salman K

Question 4: Michael Phelps has won the most number of Olympic medals competing in which sport?

Answer: Swimming

Question 5: What was the profession of APJ Abdul Kalam before he became the President of India?

Answer: Scientist

Question 6: What date is celebrated as Kargil Vijay Diwas?

Answer: July 26


Episode 46 [EP46]: Aila, Circuit!

Question 1: What is the name of the character played by Arshad Warsi in the Munna Bhai films?

Answer: Circuit

Question 2: Which snack company was started in a small shop in Bikaner in 1937?

Answer: Option 1

Question 3: The 12 Jyotirlingas are dedicated to which god?

Answer: Lord Shiva

Question 4: Which city is the birthplace of Subhas Chandra Bose?

Answer: Cuttack

Question 5: In the game of football what does the first yellow card mean?

Answer: Caution

Question 6: Which freedom fighter was popularly known as Lokmanya?

Answer: Option 4


Episode 45 [EP45]: Mango ka Naamkaran

Question 1: Which of these indian actresses has won the miss universe crown

Answer: Sushmita Sen

Question 2: Which of these names is also a well known headphone brand

Answer: Bose

Question 3: Which of these fruits gets its name from an indian language

Answer: Mango

Question 4: Which of these is the name of a type of delivery in cricket

Answer: Googly

Question 5: Kamala harris holds what position in the usa

Answer: Vice President

Question 6: In which city is the gol gombuz located

Answer: Bijapur


Episode 44: Jalebi Baby 

Question 1: Which athlete is known as the ‘Flying Sikh’?

Answer: Milkha Singh

Question 2: Which event happens only once in 12 years?

Answer: Purna Kumbh Mela

Question 3: Who became the Chief Minister of Delhi after Sheila Dixit in 2013?

Answer: Arvind K

Question 4: On which date is Ambedkar Jayanti celebrated?

Answer: April 14

Question 5: The Election Commission of India issues which of these?

Answer: Voter id

Question 6: Asha Bhosle is the younger sister of which singer?

Answer: Lata M


Episode 43: Aap Ki Adalat

Question 1: Which news reporter hosts the TV show Aap Ki Adalat?

Answer: Rajat S.

Question 2: Which Indian city got the first metro rail service?

Answer: Kolkata

Question 3: Which of these sweets is deep-fried in oil?

Answer: Jalebi

Question 4: The company Onida mainly sells which kind of products?

Answer: Electronics

Question 5: ‘Dialysis’ is performed for blood purification when which organ is damaged?

Answer: Kidney

Question 6: The son of which of these politicians is the Secretary of the BCCI?

Answer: Amit S.


Episode 42: Kakori Kebab

Question 1: What is the name of the overused to break ties in ODI cricket

Answer: Super over

Question 2: Which of these sometimes comes with 12-15 gears

Answer: Cycle

Question 3: The town of Kakori in Uttar Pradesh is famous for whar dish

Answer: Kebab

Question 4: Which of these states is not in India’s Northeast

Answer: Odisha

Question 5: Which politician founded the Trinamool Congress party

Answer: Option 2 Mamata Banerjee

Question 6: Which of these comes in types of b/hb and 2b

Answer: Pencil


Episode 41: Mrs. Jonas ya Mrs. Kohli?

Question 1: Which of these flowers grows mainly in water?

Answer: Lotus

Question 2: What is the currency of Japan called?

Answer: Yen

Question 3: Which of these actresses made her debut last?

Answer: Anushka S.

Question 4: In which of these countries was the 2014 IPL held?

Answer: UAE

Question 5: From which state was Chhattisgarh created?

Answer: Madhya Pradesh

Question 6: Which country is closest to the southernmost point of mainland India?

Answer: Sri Lanka


Episode 40: King of Clay

Question 1: Rafael Nadal is a superstar in which sport

Answer: Tennis

Question 2: The father of which of these actors is a film director

Answer: Varun D

Question 3: In which state was Kalpana Chawla born

Answer: Haryana

Question 4: Who among these is the son of a sportsman

Answer: Saif Ali Khan

Question 5: Which airline uses the code 6E for their flights

Answer: Indigo

Question 6: Which of these is coated on cookware to give it a non-sticky property

Answer: Teflon


Episode 39: The Hitman

Question 1: Which cricketer is known by the nickname hitman

Answer: Rohit Sharma

Question 2: Rani Mukherji is the cousin of which of these actresses

Answer: Kajol

Question 3: Which body part is mainly affected by jaundice

Answer: Liver

Question 4: Which dish is said to have originated in Mumbai from leftover vegetables

Answer: Pav bhaji

Question 5: In which year did Narendra Modi become chief minister of Gujarat

Answer: 2001

Question 6: Which of these is the logo of SBI

Answer: Option 1


Episode 38: Yo Yo Hirdesh Singh

Question 1: Which of these is an Olympic event in running?

Answer: Relay

Question 2: Select the correct logo of Mercedes-Benz.

Answer: Option 3

Question 3: Which popular Indian musician’s real name is Hirdesh Singh?

Answer: Honey Singh

Question 4: Which of these is a State Capital?

Answer: Bhopal

Question 5: Who majorly owns Wipro?

Answer: Azim Premji

Question 6: The Chief Minister of which of these states tendered his resignation in July 2021?

Answer: Karnataka


Episode 37: Latte ya Filter Coffee?

Question 1: Which of these instruments is usually played as a pair?

Answer: Tabla

Question 2: What is the name of Salman and Arbaaz Khan’s third brother?

Answer: Sohail

Question 3: Which is the smallest state in India by area?

Answer: Goa

Question 4: Which of these beverages has varieties like Mocha/Latte and Filter?

Answer: Coffee

Question 5: Which of these would you find on an electronic voting machine?

Answer: Nota

Question 6: Virat Kohli plays Ranji Trophy Cricket for which side?

Answer: Delhi


Episode 36: Human Computer

Question 1: Identify the correct logo of McDonald’s

Answer: Option 3

Question 2: In which year was Kabhi Khushi Kabhi Gham released

Answer: 2001

Question 3: Who was the first batsman to score 10000 runs in test cricket

Answer: Option 1 (Sunil Gavaskar)

Question 4: In the 2020 biopic, Vidya Balan played which mathematician known as ‘human-computer’

Answer: Shakuntala Devi

Question 5: Which of these brands was founded by a woman

Answer: The body shop

Question 6: Which of these has a fish as its state animal

Answer: Lakshadweep


Episode 35: Shivaji of the South

Question 1: Which South-Indian superstar’s real name is Shivaji Rao Gaekwad’?

Answer: Rajnikanth

Question 2: The dessert ‘Double Ka Meetha’ uses which primary ingredient?

Answer: Bread

Question 3: The women’s weightlifting silver medallist at the Tokyo Olympics shares her name with which of these people?

Answer: Mirabai

Question 4: Which of these state capitals is the closest to New Delhi?

Answer: Chandigarh

Question 5: What does the ‘A’ in ‘AYUSH’ Ministry stands for?

Answer: Ayurveda

Question 6: Which is the first men’s cricket team to win an ODI World Cup final hosted on its own soil?

Answer: India


Episode 34: India’s own Superhero

Question 1: How many days are there in a leap year

Answer: 366

Question 2: The film character Krishna Mehra is better known as

Answer: Krrish

Question 3: Which of these is not a racquet sport

Answer: Hockey

Question 4: Which of these animals can not live in very cold regions

Answer: Crocodile

Question 5: What was the capital of India before New Delhi

Answer: Kolkata

Question 6: Sunil Mittal is the founder of which Indian telecom company

Answer: Airtel


Episode 33: Cricket Extravaganza

Question 1: The National Song Of India Is Composed In Which Language?

Answer: Sanskrit

Question 2: Shimla Is Famous For Which Of These Fruits?

Answer: Apple

Question 3: How Often Does The Cricket World Cup Usually Takes Place?

Answer: 4 Years

Question 4: Which Of These Vehicles Is The Electoral Symbol Of The Samajwadi Party?

Answer: Cycle

Question 5: Which Of These Is Not A Police Rank?

Answer: Captain

Question 6: How Often Does The Indian Census Usually Take Place?

Answer: Ten Years


Episode 32: Cricketer to Politician

Question 1: Baskin Robbins & Kwality Wall’s Are Famous For Making Which Food Item?

Answer: Ice Cream 

Question 2: Which Bollywood Actor Is Nicknamed Duggu?

Answer: Hrithik Roshan

Question 3: Indica Was Sold By Which Automobile Company?

Answer: TATA Motors

Question 4: Which Indian State Shares Its Border With The Most Number Of Other States?

Answer: Uttar Pradesh

Question 5: In Which Country Did Basketball Originate From?

Answer: United State Of America

Question 6: Which Community Is Known For The Popular Dish ‘Dhansak’?

Answer: Parsi


Episode 31: The Universe Boss

Question 1: Which Cricketer Is Nicknamed Universe Boss?

Answer: Cris Gayle

Question 2: Which Of These Was Earlier Named After A British Queen?

Answer: CST

Question 3: Which Comedian Became Popular Due To His Bit Called Sakht Luanda?

Answer: Zakir Khan

Question 4: Which Of These Players Did Not Participate In The Tokyo Olympics?

Answer: Saina Nehwal

Question 5: Which Of These Usually Gives A Blue Flame

Answer: LPG Gas

Question 6: Which State’s Chief Minister Is Himanta Biswa Sarma?

Answer: Assam


Episode 30: Women Empowerment 

Question 1: In Which Country Is The Great Pyramid Of Giza Situated?

Answer: Egypt

Question 2: Select The Hill Station?

Answer: Ooty

Question 3: Which Of These Is Not A Fielding Position In Cricket?

Answer: Midfielder

Question 4: Which Of These Is Owned By Pepsi?

Answer: Mirinda

Question 5: Which Of These Is Not A Direct Plant Product?

Answer: Honey

Question 6: Who Became India’s First Female President In 2007?

Answer: Pratibha Patil


Episode 29: Cricketer to Politician

Question 1: In which year did India become a republic

Answer: 1950

Question 2: Which of these is not a card found in the playing cards

Answer: Minister

Question 3: Mirrored writing is seen on the front of which of these

Answer: Option 2 (Ambulance)

Question 4: In July 2021 which former cricketer became head of the Congress party in Punjab

Answer: Navjot S

Question 5: Which of these words is associated with the 50th anniversary

Answer: Golden

Question 6: Which of these is longer

Answer: 6 feet


Episode 28: The Knight in the Dark

Question 1: Which institution prints the Indian currency notes?

Answer: RBI

Question 2: The Joker is the main enemy of which comic book character?

Answer: Batman

Question 3: Gobar gas mainly contains which gas?

Answer: Methane

Question 4: Which Indian railway station was named as a UNESCO World Heritage Site in 2004?

Answer: Chhatrapai Shivaji Terminus

Question 5: Which London-born politician wrote ‘An Era of Darkness’?

Answer: S. Tharoor

Question 6: Which of these is the westernmost?

Answer: Madhya Pradesh


Episode 27: Singapore: Country ya City?

Question 1: which colour is formed on mixing red and yellow?

Answer: Orange

Question 2: Which of these is a continent?

Answer: Australia

Question 3: In the film Neerja which airline does Neeja Bhanot work for?

Answer: Pan Am

Question 4: Which direction does a compass always point towards?

Answer: North

Question 5: Which of these cricketing events was the first to be held?

Answer: Women ODI World Cup

Question 6: Which of these is the name of a country and a city?

Answer: Singapore


Episode 26: Lord’s mein Dadagiri

Question 1: Which crickert took off his shirt and waved it from the balcony at Lord’s?

Answer: Sourav G

Question 2: Which of these is not taken from a plant?

Answer: Black Salt

Question 3: Which singer-songwritter-dancer’s autobiography is titled ‘Moonwalk’?

Answer: Michael J

Question 4: Which of these is a prime number?

Answer: 79

Question 5: The Statue of Unity depicts which Indian statesman?

Answer: Sardar Vallabhai Patel

Question 6: How many times has the Indian Women’s cricket Team won the T20 World Cup?

Answer: 0


Episode 25: i for Apple

Question 1: Which of these is made up of only numbers?

Answer: Aadhar

Question 2: Which of these cricketers is married to a professional squash player?

Answer: Option 4

Question 3: What does the letter G in GST stands for?

Answer: Goods

Question 4: The maximum products of Apple start from which alphabet?

Answer: I

Question 5: The wife of who among these is an MP?

Answer: Dharmendra

Question 6: A Rubik’s cube has how many faces?

Answer: 6


Episode 24: Wizard of Hockey

Question 1: The Sanchi Stupa can be found in which Indian state?

Answer: Madhya Pradesh

Question 2: Which war is the film The Ghazi Attack set during?

Answer: Bangladesh War

Question 3: Where does Bermuda short get its name from?

Answer: Place

Question 4: Which of these is a part of UAE?

Answer: Abu Dabhi

Question 5: Who among the following is known as the ‘Wizard of Hockey’?

Answer: Dhyan Chand

Question 6: Which of these brands is not named after a person?

Answer: Bourville


Episode 23: The Real Hero

Question 1: The song Lungi Dance is a tribute to which actor?

Answer: Rajnikanth

Question 2: What is the maximum number of deliveries in a T20 match if there are no extras?

Answer: 240

Question 3: Who was the first Law Minister of India?

Answer: BR Ambedkar

Question 4: Which Indian Air Force officer was held captive in Pakistan in February 2019?

Answer: Abhinandan Varthaman

Question 5: Which is the most abundant element in the universe?

Answer: Hydrogen

Question 6: In 1930 who formed the ‘Vanar Sena’ of children to help Congress during the freedom struggle?

Answer: Indira Gandhi


Episode 22: Cricket-Bollywood Jodi

Question 1: Which of these actors launched her book about pregnancy in July 2021?

Answer: Kareena K

Question 2: Which sea is on India’s Eastern coast?

Answer: Bay of Bengal

Question 3: Corona virus is named so because it resembles which of these objects?

Answer: Crown

Question 4: Which Indian cricketer married film actress Geeta Basra in 2015?

Answer: Harbhajan Singh

Question 5: In 1999 at the age of sixteen who participated and won the TV music reality show SaReGaMa?

Answer: Sherya Ghosal

Question 6: Which of these UNESCO World Heritage sites is in Jaipur?

Answer: Option 1


Episode 21: Classical Dance Ki Rani?

Question 1: In 3 idiots which object is modified to help deliver the baby?

Answer: Option 1

Question 2: The capital of which of these states is located on the banks of the River Ganga?

Answer: Bihar

Question 3: In which sport have the sisters Divya Prashanti Akanksha and Pratima Singh represented India?

Answer: BasketBall

Question 4: Who is married into the Chopra family?

Answer: Rani Mukerji

Question 5: Which of these is also the name of a classical dance form?

Answer: Manipuri

Question 6: The modern version of which of these sports was invented in India?

Answer: Badminton


Episode 20: Shataranj ka Khel

Question 1: What direction do you have to travel from Mumbai to get to Delhi?

Answer: North

Question 2: Which of these lives on trees?

Answer: Kaolas

Question 3: What syndrome does Rani Mukherjee suffer from in ‘Hichki’?

Answer: Tourette’s

Question 4: Which ministry is in change of the Central Board of Film Certification?

Answer: Information and Broadcasting

Question 5: Pick the odd one out?

Answer: Chess

Question 6: Which of these covers just over 70% of the earth’s surface?

Answer: Water


Episode 19: Freedom Memorial

Question 1: Rajghat is the memorial of which freedom fighter?

Answer: M. Gandhi

Question 2: Ayushmann Khurrana starred in which out of the two movies?

Answer: Shubh Mangal Saavdhan

Question 3: What should be used in case of an electrical fire.

Answer: Sand

Question 4: Which name of Shiva means ‘blue necked’?

Answer: Neelkantha

Question 5: What does B in BSF stands for?

Answer: Border

Question 6: In which state was the Aadhaar card first issued in India?

Answer: Maharastra


Episode 18: Masked Superheros

Question 1: What do you get if you add the largest single digit number with the smallest double digit number?

Answer: 19

Question 2: Which of these objects will not be attracted by a magnet?

Answer: Cricket Ball

Question 3: Which of these rupee notes is currently not available in India?

Answer: 1000

Question 4: The rulers of which of these regions used ‘Rana’ as a title?

Answer: Mewad

Question 5: What is the colour of the ball used in day-night cricket?

Answer: Pink

Question 6: Which of these superheros has no super powers?

Answer: Batman


Episode 17: Persian Dum

Question 1: In Udta Punjab which of these is Alia Bhatt’s character passionate about?

Answer: Hockey

Question 2: Which of these landmarks appears on the Rs.20 note?

Answer: Option 1

Question 3: Which of these gets its name from a Persian word meaning ‘fried’?

Answer: Biryani

Question 4: Which of these is mainly a reading device?

Answer: Kindle

Question 5: In cricket what does the Umpire mean by making a rectangular sign with his index
fingers?

Answer: TV Umpire

Question 6: Which of these rivers originates in Tibet?

Answer: Brahmaputra


Episode 16: Govinda No. 1

Question 1: Which of these movies does not star Govinda in the lead?

Answer: (D) BIWI NO.1

Question 2: Which Indian union territory is the largest by area?

Answer: (A) LADAKH

Question 3: Which of these is the logo of the political party led by the Chief Minister of Delhi?

Answer: (D) BROOM

Question 4: In July 2021 which Indian became No 1 on the ICC Women’s ODI batting ranking?

Answer: (A) OPTION 1

Question 5: Who was the first Indian woman to reach the summit of Mount Everest?

Answer: (A) BACHENDRI PAL

Question 6: Where is India’s only submarine museum found?

Answer: (A) VISAKHAPATNAM


Episode 15: Akki Actor ya Author?

Question 1: Who’s wife among these is also a best-selling author?

Answer: (A) Akshay Kumar

Question 2: What colour is the background of the flag of the United Nations?

Answer: (D) Blue

Question 3: Which of these organs cannot be transplanted for use in another human’s body?

Answer: (C) Brain

Question 4: In which year did India defeat Pakistan in the Bangladesh War?

Answer: (A) 1971

Question 5: By what name is Salman Khan’s character Avinash Singh Rathore popularly known?

Answer: (B) Tiger

Question 6: Which of these people has an ISRO satellite named after them?

Answer: (B) Kalpana Chawla


Episode 14: Metro man

Question 1: How many years will a 20-year-old have spent as a teenager?

Answer: (B) SEVEN

Question 2: The playing surface of which of these is cleaned using powder?

Answer: (C) CARROM

Question 3: In which year was Narendra Modi first elected as PM?

Answer: (A) 2014

Question 4: Which part of the human body is mainly affected by tuberculosis?

Answer: (A) LUNGS

Question 5: Which of these is a type of machine gun?

Answer: (A) AK47

Question 6: Who is popularly known as the ‘Metro Man’?

Answer: (A) E SHREEDHARAN


Episode 13: Italian Delicacy

Quesiton 1: In The Movie Andhadhun – Ayushmann Khurrana’s Character Plays What Instrument?

Answer: (C) Piano

Quesiton 2: K-Pop Refers To Pop Music From Which Of These Countries?

Answer: (A) South Korea

Quesiton 3: What Does The U In UPSC Stand For?

Answer: (A) Union

Question 4: Which Of These Brands Is Named After A Type Of Cat?

Answer: (C) Puma

Question 5: Which Indian-Born Engineer Was Appointed Chairman Of Microsoft In June 2021?

Answer: (B) Satya Nadella

Question 6: Gelato Is A Type Of Which Of These?

Answer: (D) Ice Cream


Episode 12: World Cup Winning Team

Quesiton 1: Which Of These Actors Wrote A Memoir Named ‘Khullam Khulla’?

Answer: (B) Rishi Kapoor

Question 2: What Does The ‘P’ In Pin Code Stand For?

Answer: (A) Postal

Question 3: The Pushkar Fair Is Held In Which State?

Answer: (B) Rajsthan

Question 4: Where Was The First Indian Institute Of Technology Set Up In 1951?

Answer: (A) Kharagpur

Question 5: Whose Birthday Is Celebrated As Engineer’s Day In India?

Answer: (A) M .Visvesray

Question 6: Who Was The Indian Cricket Team’s Coach When They Won The 2011 ODI World Cup?

Answer: (A) Gary Kristen


Episode 11: Player bana Coach

Question 1: What does the R in the gear stick represent?

Answer: Reverse

Question 2: Which movement launched by the Government in 2014 encourages companies to manufacture their product within the country?

Answer: Make in India

Question 3: Who among these has coached the Indian Cricket Team?

Answer: Anil Kumble

Question 4: A BIS hallmark is given to which of these?

Answer: Gold Jewellery

Question 5: How many digits are there in the Aadhaar number issued by the UIDAI?

Answer: 12

Question 6: Which of these sports involves throwing an object the longest distance?

Answer: Shot Put


Episode 10: Land Of Temples & Sarees

Quesion 1: Pick The Odd One Out.

Answer: (C) Anshula & Janhavi Kapoor

Quesion 2: What Does The L In An LED Screen Stand For?

Answer: (B) Light

Quesion 3: In Which Year Did Demonetisation Take Place?

Answer: (B) 2016

Quesion 4: Which Of These Passes Through India?

Answer: (B) Tropic Of Cancer

Quesion 5: Who Is The Vice President Of India?

Answer: (A) M Venkaiah Naidu

Quesion 6: Where Is Kanchipuram Silk Sarees From ?

Answer: (B) Tamilnadu


Episode 9: Khan Khronology

Quesion 1: Who Won The First IPL?

Answer 1: (A) Rajasthan Royals

Quesion 2: Which Of These Movies Were Released First?

Answer 2: (C) Karan – Arjun

Quesion 3: What Animal Appears On The Lamborghini Logo?

Answer 3: (B) Bull

Quesion 4: President Dr. S Radhakrishnan’s Birthday Is Celebrated As What?

Answer 4: (A) Teachers Day

Quesion 5: Which Country Has The Largest Area?

Answer 5: (D) Russia

Quesion 6: Who Among These Is The Youngest?

Answer 6: (B) Amit Shah


Episode 8: King Of Fruits

Quesion 1:Totapuri And Kesar Are Types Of What?

Answer 1: (B) Mango

Quesion 2: Which Of These Is An Upcoming Movie Starring Shahid Kapoor?

Answer 2: (A) Jersey

Quesion 3: Who Heads The Serum Institute Of India?

Answer 3: (A) Adar Poonawala

Quesion 4: Which City Is China’s Capital?

Answer 4: (A) Beijing

Quesion 5: Which Of These Air Force Ranks Is More Senior?

Answer 5: (B) Air Commodore

Quesion 6: Which Player Never Played A Single T20 International For India?

Answer 6: (A) Anil Kumble


Episode 7: Kashmir Ya Assam?

Quesion 1: In Which Part Of India Is The Dogri Language Most Commonly Used?

Answer 1: A- Jammu Kashmir

Quesion 2: Which Of These Is A Type Of Grass?

Answer 2: B- Bamboo

Quesion 3: Which River Is Called The Father Of African Rivers?

Answer 3: A -Nile

Quesion 4: Which Of These Does ‘Sukhoi’ And ‘MIG’ Supply To The Indian Armed Forces?

Answer 4: B- Fighter Planes

Quesion 5: Which Soft Drink Has A Mascot Named ‘Fido Dido’?

Answer 5: B- 7up

Quesion 6: Which Of These Countries Reached The Euro Cup Final For The First Time?

Answer 6: B- England


Episode 6: Martial Arts Ranks

Quesion 1: How Many Primary Colours Are There?

Answer 1: Three

Quesion 2: Which Continent Is Known As The Dark Continent?

Answer 2: Africa

Quesion 3: Which Is The Most Widely Spoken Language In The World?

Answer 3: Mandarin

Quesion 4: Which City In India Has The Veer Savarkar International Airport?

Answer 4: Port Blair

Quesion 5: Arrange These Karate Belts Starting From The Lowest?

Answer 5: White Yellow Green

Quesion 6: Which Is India’s Eastern Most State?

Answer 6: Arunachal Pradesh


Episode 5 : Silk City

Quesion 1: Which State Produces Mysore Sarees?

Answer 1: Karnataka

Question 2: Which Of These IPL Teams Has MS Dhoni Played For?

Answer 2: Rising Pune

Question 3: Which Animal Makes Laughing Noises?

Answer 3: HYENA

Question 4: What Was Chhatrapati Shivaji Maharaj’s Mother’s Name?

Answer 4: JIJABAI

Question 5: Which Of These Rivers Is Not A Tributary Of The Ganges?

Answer 5: RAVI

Question 6: In Which Year Did Manmohan Singh Become The Prime Minister Of India?

Answer 6: 2004


Episode 4: VVS ya Dada? 19 July 2021

Quesion 1: Which is the biggest desert in the world?
Answer: SAHARA

Question 2: From which country did Mahatma Gandhi arrive in Bombay in 1915?
Answer: ENGLAND

Question 3: Which of these places is farthest from Mumbai?
Answer: GHAZIABAD

Question 4: Which of these cricketers has Virat Kohli never played with in international cricket?
Answer: SOURAV G

Question 5: The famous dialogue of Shashi Kapoor from movie Deewar is Mere pas… hai?
Answer: MAA

Question 6: The founder of which of these companies recently announced he was going to space?
Answer: AMAZON


Episode 3: FB ya Twitter? 18 July 2021

Question 1: When did Gandhiji Launch The Quit India Movement?
Answer: 1942

Question 2: Which is the largest state by area of India?
Answer: RAJASTHAN

Question 3: In which of these does the athlete cover the longer distance?
Answer: 50KM WALK

Question 4: Which king has Ranveer Singh played on screen?
Answer: Alauddin Khilji

Question 5: The flag of which of these countries has fifty stars on it?
Answer: USA

Question 6: What was created first?
Answer: FACEBOOK


Episode 2: Scam of the Century 17 July 2021

Question 1: Which animal is known as the ship of the desert?

Answer: Camel

Question 2: In which year was Harshad Mehta arrested for a stock market scam?

Answer: 1992

Question 3: In which direction does the sun rise?

Answer: East

Question 4: How many seconds are there in an hour?

Answer: 3600

Question 5: How many people have landed on the Moon?

Answer: 12

Question 6: Which of these rulers is usually called ‘The Great’?

Answer: Ashoka


Episode 1 Dhoni ya Azharuddin? 16 July 2021

Question 1: Which is the main ingredient in a pizza?

Answer: All purpose flour

Question 2: Who among these made their Bollywood debut first?

Answer: Deepika Padukone

Question 3: How many planets lie between the sun and the last planet in the solar system?

Answer: 7

Question 4: What instrument is goddess Saraswati seen holding in her depictions?

Answer: Veena

Question 5: Which of these is a new Indian ministry created in 2021?

Answer: Cooperation

Question 6: Which cricket captain has led India in the most number of ODI World Cups?

Answer: Mohd. Azharuddin