Flipkart Prize Wali Paathshala Quiz Answers

Prize Wali Paathshala Quiz Answers for season 1 and season 2 in a single page.

By answering all 3 correctly you won exciting prizes like Smart phones, Flipkart gift vouchers, Super coins and many more.

Table Of Contents
  1. Prize Wali Paathshala Flipkart Quiz Answers (Season 2)
  2. All Prize Wali Paathshala Flipkart Quiz Answers (Season 1)

Prize Wali Paathshala Flipkart Quiz Answers (Season 2)

Ep. 51: 16 June 2021 – India’s Business Tycoons

Question 1: In which place India’s tallest mountain is located?

Answer: Sikkim

Question 2: Which of the following business groups was started first?

Answer: Wadia

Question 3: Which among the below father-son duos also called Jai Kishan Hemant?

Answer: Jackie Shroff and Tiger Shroff (Option D) 


Ep. 50: 15 June 2021  Heritage Landmarks

Question 1: What will be in the dash. _ _ a m b _ _.

Answer: Bamboo (Missing- B,o,o)

Question 2: Which of the following actor is an engineer?

Answer: Taapsee p (option B)

Question 3: Which of these landmarks was not build by the British?

Answer: Taj Hotel (Option A)


Ep. 49: 14 June 2021 – India’s Beauty queens

Question 1: Which of the following city IPL team changed their name for IPL 2021?

Answer: Mohali

Question 2: Which of the following actresses did not win the Miss India Champion? 

Answer: Priyanka Chopra

Question 3: As the given option who also served as the chief minister of a state? 

Answer: Rajnath Singh


Ep.48: 13 June 2021- Sky high Wedding

Question 1: Which given below cities is not a state capital?

Answer: Ahmedabad

Question 2: Guess this Personality. _ _ J I _ A O?

Answer: Bijarar 

Question 3: In May 2021 abord which airline did a couple in Tamil Nadu conduct their wedding? 

Answer: Spice Jet


Ep.47: 12 June 2021- Mai Tera Amplier

Question 1: Which of the following technologies named after a person? 

Answer: Dolby

Question 2: Which among the below movies does not contain the name of a place?

Answer: Tubelight

Question 3: Which of the following cricketers has not played a 20 20 match for India yet?

Answer: Prithvi Shaw


Ep.46: 11 June 2021- Kabaddi Kabaddi?

Question 1: Which of the following states would you nd an Indian Rhinoceros in the wind?

Answer: Assam

Question 2: Who win the Pro Kabaddi team Jaipur Pink Panthers?

Answer: Abhishek B

Question 3: Which among the below materials is not made from plants?

Answer: Silk


Ep.45: 10 June 2021- Reel vs Real

Question 1: Which freedom ghter was killed in a gunght with the british at Alfred Park in Prayagraj? 

Answer: Chandra Shekar 

Question 2: Which of the following characters has abhishek bachchan not played on screen? 

Answer: Charles S

Question 3: Guess this town _ _ n a r _?

Answer: Konark 


Ep.44: 9 June 2021- Saviour Sood 

Question 1: Identify this personality. _ _ j _ _ w a l? 

Answer: Kejriwal 

Question 2: Which among the below celebrity’s poster was showered with milk for his efforts in helping people during the pandemic? 

Answer: Sonu Sood

Question 3: Who take the position of PM after Pt. Jawaharlal Nahru

Answer: L b Shastri


Ep. 43: 8 June 2021- Destination Weddings

Question 1: Which of the following brands is owned by an Indian company?

Answer: Jaguar

Question 2: Which of the following couples god married recently?

Answer: Option D

Question 3: The foundation stone for which of the following was laid by main Mir a Su Saint? 

Answer: Golden Temple


Ep. 42: 7 June 2021- Jewel of India 

Question 1: In which of the following brands is own by MS Dhoni?

Answer: Seven

Question 2: Which of the following is the shape of Bharat Ratna award?

Answer: Peepal Leaf

Question 3: In which below the year did Indera Gandhi Impose the emergency?

Answer: 1975


Ep. 41: 6June 2021- Indo- Pak War

Question 1: In which of the following years did India not ght a war with Pakistan? 

Answer: 1975

Question 2: Find the logo of Telegram?

Answer: Option 3

Question 3: Identify the place._ _ _ ipur.

Answer: Udaipur


Ep. 40: 5 June 2021- Sports Me Nepotism

Question 1: Where was mahatma gandhi when India became independent?

Answer: Kolkata

Question 2: Who is the following is not a child of a sport person?

Answer: Mary K

Question 3: Which of the following states did not see a new government elected in 2021? 

Answer: Uttrakhand 


Ep.39: 4 June 2021- Indias World cup Glory 

Question 1: In the beginning of 19th century which of these pricenly state was ruled by Begum for over a century? 

Answer: Bhopal 

Question 2:Which of the following can breathe underwater? 

Answer: Shark 

Question 3: In which of the following years has india not wan a worldcup in cricket? 

Answer: 2003 


Ep.38: 3 June 2021- T 20 ka Power Player 

Question 1: Which University co-developed the covishield vaccine? 

Answer: Oxford 

Question Question 2: In IPL 2021, who was the leading run scorer when it was suspended? 

Answer: Shikhar D 

Question 3: Salman Khan’s movie Radhe: your most wanted bhai is based on a lm made in which language? 

Answer: Korean 


Ep.37: 2 June 2021- Billion $$$ Breakup 

Question 1: The co-founder of which of the following companies announced that, he was divorcing his wife? 

Answer: Microsoft 

Question Question 2: Sputnik V, the Russian vaccine named after what world’s first? 

Answer: Satellite

Question 3: Who among the following was not the son of Akbar?

Answer: Khusrau 


Ep.36: 1 June 2021- Roar or Cheetah 

Question 1: What mean the name of the ‘cycloneTouktae’ means? 

Answer: Gecko

Question 2: Which country originally make PUBG game?

Answer: South Korea 

Question 3: Which of the following animal can’t Roar? 

Answer: Cheetah


Ep.35: 31th May- Registaan mein pahaad 

Question 1: How many months in one century? 

Answer: 1,200 

Question 2: Which of the following is not a UNESCO World Heritage site? 

Answer: Option 3

Question 3: Which of these mountain ranges are found in Rajasthan? 

Answer: Aravalli 


Ep.34: 30th May- The Real Gully Boy 

Question 1: Which of the following Monuments did Akbar build after conquering Gujarat? 

Answer: Option 3

Question 2: Write the famous actor’s name _an_ee_?

Answer: Ranveer 

Question 3: What term is used for a word that spelt the same forward and backward? 

Answer: Palindrome


Ep. 33: 29th May- Fauji se Badshah

Question 1: Which lm star was noticed in the TV series ‘Fauji’? 

Answer: Option C

Question 2: The process where plants lose water through their leaves is called 

Answer: Option B

Question 3: Select the odd one

Answer: Option C


Ep. 32: 28th May- Game of takht

Question 1: Which no. comes next 1-2-3-5-8-13-?

Answer: 21

Question 2: Which of these cricketer’s didn’t marry in year 2020?

Answer: Option C

Question 3: Who was the last Mughal emperor to have sat on the throne of Delhi? 

Answer: Bahadur Shah II


Ep. 31: 27th May- Taal Se Taal Mila

Question 1: Which building is located in mumbai?

Answer: Option 1

Question 2: The indian railway is divided into how many zones?

Answer: 17

Question 3: What is the term means ‘BEAT’ in indian classical music?

Answer: Taalam


Ep. 30: 26th May- Genda Phool

Question 1: In which Country is the tomb of the first mughal emperor situated?

Answer: Afghanistan

Question 2: What do we call the phenomenon of that resists the movement of stationary objects 

Answer: Inertia

Question 3: Which ower is the basis of super hit song by badshah featuring Jacqueline Fernandez 

Answer: Option 3


Ep.29: 25th May- Shahi Mughlai

Question 1: which of these mountains is located in Asia?

Answer: Option C

Question 2: Who did Mughal Emperor Shah Jahan choose as his successor? 

Answer: Option B

Question 3: On which of these rivers is one of the song from the movie ‘Haider’ based?

Answer: Jhelum


Ep.28: 24th May- Pawri Ho Rahi Hai!

Question 1: which of these water bodies is largest in the world?

Answer: pacic ocean

Question 2: which letter of the English alphabet is the most used in normal writing?

Answer: E

Question 3: which of these girls has been having a super viral ‘pawri’ video on the internet?

Answer: Option 4


Ep.27: 23rd May- India’s Own France

Question 1: If there are 60 seconds in a minute, how many hours thera in a week?

Answer: 168 hours

Question 2: which of these actors is son of a famous poet?

Answer: Farhan A

Question 3: Which of these places was under foreign colonial rule even after India gained Independence? 

Answer: Pondicherry


Ep.26: 22nd May- Kabab Mein Pretty

Question 1: which is the longest side of a rightangle triangle? 

Answer: Hypotenuse 

Question 2: Apart from India which country’s national anthem did Rabindranath Tagore write? 

Answer: Bangladesh 

Question 3: Which actress Was at the centre of funny memes after a viral video with Ritesh Deshmukh and Genelia D’Souza? 

Answer: preity zinta


Ep. 25: 21st May- Desi Tadka

Question 1: Which of these is the odd one out?

Answer: Flute

Question 2: Which of these commonly used spice is called ‘daal chini’ Hindi?

Answer: Cinnamon

Question 3: Which of these animals are not found in India?

Answer: Moose


Ep. 24: 20th May – TV se TikTok Star

Question 1: On which continent is the world’s driest place found where it rains the least?

Answer: Antarctica

Question 2: Which social media star had earlier gained popularity with the tv series phulwa in 2011? 

Answer: Option 1

Question 3: How many players play on the court at a time in a basketball match?

Answer: 10 


Ep. 23: 19th May – Corona Flower? 

Question 1: How many pairs of ribs does a normal adult human being have? 

Answer: 12

Question 2: What name is collectively given to the petals of a ower? 

Answer: Corona [A] 

Question 3: Whose birthday on 29th august is celebrated as National Sports day in India?

Answer: Image 2


Ep. 22: 18th May – Cherry picked Strawberry

Question 1: Tipu sultan was the ruler of which kingdom? 

Answer: Mysore

Question 2: In which branch of mathematics would u come cross the terms sine tangent -and cos? 

Answer: Trigonometry

Question 3: Which of these fruits does not grow on a tree?

Answer: Strawberry


Ep. 21: 17th May – Paisa Hi Paisa!

Question 1: In which city is the Biju Patnaik international airport located?

Answer: Bhubaneswar

Question 2: Which monument can be seen on the Rs.200 Indian currency note?

Answer: Option C 

Question 3: What is the full form of IP in computer language?

Answer: Internet Protocol


Ep. 20: 16th may- Trafc Jam at Sea?

Question 1: Which of these apps was launched in India after the ban of Tiktok? 

Answer: Chingari 

Question 2: Which of these container ships got stuck in the suez canel an blocked it for days in March 2021? 

Answer: Ever Given [B]

Question 3: What is the full form of FTW?

Answer: For the win


Ep.19: 15th May – Statue of Unity

Question 1:In which city was the Indian National Congress founded? 

Answer : Bombay

Question 2: Which of these statue is built on the river Narmada? 

Answer : statue of unity ( Option 4)

Question 3:What are permanently frozen lakes called?

Answer : glacier


Ep.18: 14th May- Makkhee vs Virus 

Question 1: Which social media portal has created Horizon -a new virtual world that allows people to explore -connect with others and play games? 

Answer : Facebook

Question 2: Which of these diseases is spread by the common housey?

Answer : Cholera

Question 3: What is arachnophobia the fear of?

Answer : Spiders


Ep.17: 13th May- Asia’s largest prison

Question 1: In 1952 who became the rst Vice President of India?

Answer : Image 4

Question 2: Which of these component does the Fungi plant lack?

Answer : Chlorophyll

Question 3: In which city would you nd the largest jail in Asia?

Answer : New Delhi


Ep. 16: 12th may- Yamuna Yuddh

Question 1:Which of these characters is a ninja or shinobi named _____Uzumaki?

Answer : Naruto

Question 2: Which of the following species weigh more than any other species on this planet?

Answer : Insects

Question 3: Which snake did Krishna defeat in a battle in the Yamuna river?

Answer : Kaliya 


Ep. 15: 11th May – History of biology 

Question 1: Which of these icons would you click to access Instagram TV? 

Answer: image 1 

Question 2: The Aadhar card is issued by the UIDAI to every citizen of our country. What does the ‘U’ stand for? 

Answer : Unique

Question 3: Which of these scientists was the rst to identify a living cell?

Answer : Robert Hooke


Ep. 14: 10th May – Indias Heritage Observatory

Question 1: What item commonly found in the kitchen is scientically named Sodium Chloride

Answer : salt

Question 2: Which monument in Delhi was built as an observatory by Raja Jai Singh II?

Answer : Jantar Mantar

Question 3: Who amongst the following actresses won the National award for the best actress first? 

Answer : Priyanka Chopra


Ep. 13: 9th May – Presidential Ride

Question 1: Which is the current official car of the President of India?

Answer : Marcedes Benz

Question 2: Which of these natural disasters is measured through Mercalli Scale?

Answer : earthquake 

Question 3: Which of these animals has the most number of legs?

Answer : spider


Ep. 12: 8th May – plum:Fruit ya Drupe

Question 1: What is the scale used for measuring an earthquake’s intensity? 

Answer : RItcher Scale 

Question 2: Which of these fruits is dened as a drupe? 

Answer : Plum 

Question 3: In which city is the headquarter of the Southern Command of the Indian Army located? 

Answer : Pune 


Ep. 11: 7th May – The Rebel Sepoy 

Question 1: In which cantonment town did Mangal Pandey re at his superior ofcers disobeying the command to use newly issued cartridges? 

Answer : Barrackpore

Question 2: Which of these birds is the state bird of West Bengal?

Answer : Kingsher

Question 3: Guess the animal W_RTH_G

Answer : Warthog (A,O)


Ep.10: 6th May – Sultans of Twitter

Question 1: Which of these celebrits has the most no followers on Twitter? 

Answer : Barak Obama 

Question 2: Which country has the world’s largest rainforests?

Answer : Brazil

Question 3: Which of these parts of the body is made out of keratin?

Answer : Nails


Ep.09: 5th May- Dhoom Machale!

Question 1: Which of these actors did not play the villain in the dhoom lm series ? 

Answer : Uday Chopra

Question 2: Which Korean boy band has a fan following called ARMY ?

Answer : BTS

Question 3: What is the fear of colours called ?

Answer : Chromophobia


Ep.08: 4th May – Olympic Champions

Question 1: Which gas is used to ll in balloons to make them oat on their own in the air? 

Answer : Helium

Question 2: Which country has won th most medals in the history of Olympic Games? 

Answer : USA

Question 3: Which of these is not a fossil fuel?

Answer : Firewood


Ep.07: 3rd May – Mughal Era Tombs 

Question 1: Which of these does not t with the rest of the monuments? 

Answer : Charminar

Question 2:Which part of a plant is called as the ‘Kitchen’?

Answer : Leaf 

Question 3: What is the full form of BIB?

Answer : Boss is Back


Ep.06: 2nd May- The Mango Season

Question 1: Which element is the main component of diamonds? 

Answer : Carbon 

Question 2: Who was the last Governor General of India? 

Answer : C Rajagopalachari

Question 3: Which of these is NOT a kind of mango? 

Answer : Hariyali 


Ep.05: 1st May – Inquilab Zindabad 

Question 1: Which modern day Indian state did Vasco da Gama reach when he first came India? 

Answer : Kerala

Question 2: Which of the lm actor’s birth name was Inquilab Srivastava?

Answer : Amitabh Bachhan 

Question 3: The frozen form of which of the following gaese is also known as Dry ice? 

Answer : Carbon Dioxide


Ep.04: 30th April – Land of Kings

Question 1: Which is the next number in the series: 1 -8 -27 -64 -______?

Answer : 125

Question 2: Who is the present Chief Minister of Rajasthan?

Answer : Ashol Gehlot

Question 3: Which natural disaster is responsible for the creation of a tsunami? 

Answer : Earthquake


Ep. 3: 29th April – Internet’s Favorite Celebrity

Question 1: Which of these vegetables don’t grow above the ground?

Answer : Turnip

Question 2: Which Indian celebrity has the most number of followers on Instagram? 

Answer : Virat Kohli

Question 3: Which country is currently ruled by King Rama X?

Answer : Thailand


Ep. 2: 28th April – Chuk Chuk Rail Gaadi

Question 1:World’s highest rail bridge has been built over which river?

Answer : Chenab

Question 2: Which of these food items will oat in plain water? 

Answer : Apple

Question 3: Which of these acids is commonly found being used in the kitchen? 

Answer : Acetic Acid


Ep. 1: 27th April – The Paathshala Resumes!

Question 1: Which planet in our solar system has a day that is longer than its year? 

Answer : venus

Question 2: Where did the Dandi March start from?

Answer : Ahmedabad

Question 3: Which of these actresses was originally named Ashwini?

Answer : Shilpa Shetty 

All Prize Wali Paathshala Flipkart Quiz Answers (Season 1)

Ep.30: 13th January- Jhansi ki Rani 

Question 1: In which place laxmi by died ghting?

Answer: Gwalior

Question 2: Which mythological weapon is found in the param vir chakra? 

Answer: Vajra

Question 3: Which animal is found in national emblem?

Answer: Horse


Ep.29: 12th January – Mangal Manga!!!

Question 1: Which of these ratios is same as Question 2:3? 

Answer: 6:9

Question 2: Which of these gods is primarily worshipped in tirupathi? 

Answer: Vishnu

Question 3: At which town did magal pandey attack british soldiers in 1857? 

Answer: barrackpur


Ep.28: 11th January – The Mughal Era

Question 1: Which of these cities was the rst capital of Mughal Empire? 

Answer: Agra

Question 2: Ursa major and Ursa minor are common name of which animal? 

Answer: Bear

Question 3: Triangle having same three sides and exactly same three angle? 

Answer: Congruent


Ep.27: 10th January – Birth of Facebook

Question 1:Which of these rivers originates and terminates within India? 

Answer: Chambal

Question 2:In which year Facebook was founded?

Answer: 2004

Question 3:Where is the smallest bone in human body found?

Answer: Ears 


Ep.26: 9th January – War: Earth vs Mars? 

Question 1: Land mass of earth?

Answer: Mars

Question 2: Core elements of electromagnet?

Answer: Iron

Question 3: Full form of ATM?

Answer: Automated Teller Machine


Ep.25: 8th January – Crown’ora Virus

Question 1:What name is given to perimeter of a circle? 

Answer: Circumferenece

Question 2:what does the word corona mean in corona virus? 

Answer: Crown

Question 3:which river becomes ganga?

Answer: Bhagirathi


Ep.24: 7th January – Earth’s Sun-Screen

Question 1: leader of 1857 revolt?

Answer: Begum Hazrat Mahal

Question 2: ozone is made up of how many atoms of oxygen? 

Answer: 3 

Question 3: How many sides does a dodecagon have?

Answer: 12


Ep.23: 6th January – Shatabdi Express

Question 1: Which of the following is an odd pair?

Answer: Parineeti and Priyanka Chopra

Question 2: To mark whose 100th birth anniversary Indian railway started Satabdi express?

Answer: Jawaharlal Nehru 

Question 3: Which name is not of smart assistant? 

Answer: Oculus


Ep.22: 5th January – Daya, darwaza tod do! 

Question 1: Who wrote Vande Mataram? 

Answer: Bankim Chandra Chatterjee

Question 2: Which of these Indian classical dance originated in Kerala? 

Answer: Kathakali

Question 3: CID Full form?

Answer: Criminal Investigation Departments


Ep.21: 4th January – Log of the Rings

Question 1: Which of these is found most in CNG?

Answer: Methane 

Question 2: Which of these can hear sounds in frequency range? 

Answer: All of these

Question 3: How can trees age be counted?

Answer: Trunk Rings 


Ep.20: 3rd January – Beauty and Beyond 

Question 1: How many years did Shah Jahan take to complete the taj mahal? 

Answer: 22 years

Question 2: First Indian actress, to receive Padma Shri award?

Answer: Nargis Dutt 

Question 3: Who is the rst Indian to win Olympic medal? 

Answer: Karna Malleshwari


Ep.19: 2nd January – Three States of Matter 

Question 1: In which of these does sound travel faster? 

Answer: Solids 

Question 2: Which of these dance forms has three primary Gharanas named Jaipur- Banaras and Lucknow? 

Answer: Kathak

Question 3: The stem of which of these is usually consumed as a vegetable? 

Answer: Potato


Ep.18: 1st January – Banana is a berry? 

Question 1: According to last census which Indian state has the lowest population? 

Answer: Sikkim

Question 2: Botanically speaking which of following state is a berry?

Answer: Banana 

Question 3: Which of these Indian monuments is the oldest? 

Answer: Ajanta Caves


Ep.17: 31th December – Instagram ka Birthday 

Question 1: In which year was Instagram launched? 

Answer: 2010 

Question 2: Which is India’s rst trillion-dollar company? 

Answer: Apple 

Question 3: During what time world War 1 was fought? 

Answer: 1914-1918 


Ep.16: 30th December – Jallianwala Bagh 

Question 1: Which of these agreements was signed between India and Pakistan following the 1971 Bangladesh war? 

Answer: Simla Agreement

Question 2: What is the minimum age to become a member of Rajya Sabha? 

Answer: 30 years

Question 3: Jaliwanwala bagh massacre happened in which year? 

Answer: 1919


Ep.15: 29th December- Atmanirbhar Bharath

Question 1: Which of these zodiac signs is denoted by goat?

Answer: Capricorn

Question 2: Which of these events in India happened first?

Answer: Swadeshi Movement

Question 3: In which of these olympic events most distance?

Answer: 50 KM Walk


Ep.14: 28th December – SunKissed Earth

Question 1: Sunlight takes how many minutes to reach the earth?

Answer: 8 minutes

Question 2: Who’s the first Indian to win Oscar?

Answer: Bhanu Athiya

Question 3: Normally which of these would be largest in size?

Answer: Asteroids


Ep.13: 27th December- Birth of Indian Constitution

Question 1: Who was the chairmen drafting committee of Indian constitution? 

Answer: BR Ambedkar

Question 2: Which of these is also called as golden fiber? 

Answer: Jute

Question 3: Which inuenced antibiotic was discovered by Flemming? 

Answer: penicillin


Ep.12: 26th December – Chess India’s Pride

Question 1: Which of these board games was invented in India?

Answer: Chess

Question 2: Which planet in our solar system has the largest ring system? 

Answer: Saturn

Question 3: Which is the largest Indian state by area?

Answer: Rajasthan


Ep.11: 25th December- Batman of the night

Question 1: Deciency of what causes night blindness?

Answer: Vitamin A

Question 2: Which instrument measures distance traveled by wheeled vehicle? 

Answer: Odometer

Question 3: Which of these awards is given fr excellence on the internet? 

Answer: Webby awards


Ep. 10: 24th December – Sallu Bhai

Question 1: Which was Salman Khan’s debut movie? 

Answer: Biwi Ho To Aisi

Question 2: Who’s known as ‘Missile Woman’ of India?

Answer: Tessy Thomas

Question 3: Which of these Indian state share border with only one state? 

Answer: Sikkim


Ep. 9: 23rd December- Miss Universe on Earth?

Question 1: Which of these has the highest density?

Answer: Water

Question 2: Germany’s invasion of which country started world war II? 

Answer: Poland

Question 3: Which country won the maximum number of miss universe titles? 

Answer: United States


Ep. 8: 22nd December – SRK Special

Question 1: Which country has the highest number of active volcanoes? 

Answer: Indonesia

Question 2: Which is the oldest political party in India?

Answer: Indian National Congress

Question 3: Which was Shahrukh Khan’s debut lm?

Answer: Deewana 


Ep. 7: 21st December- Khoya Khoya Chaand 

Question 1: Which is the largest living bird?

Answer: Ostrich

Question 2: Who was the founder of the Mughal Empire? 

Answer: Babur

Question 3: Which planet has the most number of moons? 

Answer: Saturn


Ep. 6: 20th December – Ocean ka Giant

Question 1: Which is the world’s largest mammal?

Answer: Blue Whale

Question 2: Which is the longest snake in the world?

Answer: Reticulated python

Question 3: Which is the largest country in the world by area? 

Answer: Russia


Ep. 5: 19th December- First Commander-in-Chief 

Question 1: Who was the rst president of India?

Answer: Dr. Rajendra Prasad

Question 2: Where is India’s largest container port located? 

Answer: Navi Mumbai 

Question 3: Which is the world’s tallest waterfalls? 

Answer: Angel Falls


Ep. 4: 18th December- World War -II 

Question 1: How long did world war 2 last? 

Answer: 6 years 

Question 2: Which is the longest and largest bone in human body? 

Answer: Femur

Question 3: System responsible for hormones?

Answer: Endocrine system 


Ep. 3: 17th December- Dakshin Ganga 

Question 1: How many union territories are there in India? 

Answer: 8

Question 2: Which of these river is also known as Dakshina Ganga? 

Answer: Godavari

Question 3: Who is the father of economics?

Answer: Adam Smit


Ep. 2: 16th December- Saphed ke Anek Rang?

Question 1: Which city is called white city of rajasthan?

Answer: Udaipur 

Question 2: The colour white is a mixture of what colours? 

Answer: All of these 

Question 3: Which of these rivers flow through India is longest? 

Answer: Indus 


Ep. 1: 15th December- The Paathshaala begins! 

Question 1: How many times was the Battle of Panipat fought? 

Answer: 3 times 

Question 2: How long does the Solar eclipse last? 

Answer: 7.5 minutes 

Question 3: Which of these is not transmitted by mosquitoes? 

Answer: Cholera